Преминаване към основното съдържание
Поддръжка
Влизане с Microsoft
Влезте или създайте акаунт.
Здравейте,
Изберете друг акаунт.
Имате няколко акаунта
Изберете акаунта, с който искате да влезете.

Маркетинга по имейл има много предимства:

  • Малко е скъпо.

  • То е мигновено.

  • Интерактивна е.

  • Той разпространява съобщението ви до много клиенти наведнъж.

  • Той не чака клиентите да посетят, но настоява съобщението ви за тях.

  • Улеснява проследяването на такива неща като грешни имейл адреси (чрез върнати назад), положителни и отрицателни отговори, посещения на уеб страници (от връзка, вградена в имейл съобщение), и увеличения в продажбите.

E-mail маркетинга улеснява създаването на редовно планирана комуникационна програма, която изгражда вашата марка и вашия бизнес.

Имейл маркетинга има и недостатъци. Препълнен с имейл, клиентите могат да филтрират съобщенията от пощенските си кутии и да ги изтриват, без да ги четат. По-лошо, те могат да сбъркат вашите имейл съобщения за нежелана поща, особено ако получат твърде много неподходящи съобщения. Най-лошото е, че клиентите могат да решат, че вашето съобщение е спам, ако съдържанието не съвпада с това, което е смятало да получи. След това те могат да се премахнат от вашия пощенски списък и да помислят зле за вашия бизнес.

Долната линия е: маркетингът на имейли, направен отдясно, може да засили позитивните взаимодействия на вашите клиенти със своя бизнес.

Компоненти на успешното изпращане по имейл

Какво трябва да направите, за да успеете в имейл маркетинга?

  • Запазете го легално.

  • Направете съдържанието подходящо и кратко.

  • Предложете ясен зов за действие.

  • Направете съобщението лично.

  • Бъдете съобразени.

  • Форматирайте съобщението внимателно.

  • Изпробвайте съобщението, преди да го изпратите.

Ключът към успешното пускане на имейли, както и при всички други маркетингови цели, е да се уверите, че подходящите хора са в списъка с получатели, да зададете очаквания за това, което ще получат от вас, и да изпълнят обещаното от вас.

Запазете вашата електронна поща за юридически

Актът за CAN-SPAM на 2003 (управление на атаките срещу неизискван порнографски и маркетингов закон) очертава изисквания за тези, които изпращат търговски имейл. Освен това се посочват и глоби за спамери и фирми, чиито продукти се рекламират в нежелана поща, ако нарушат закона и дават на получателите правото да поискат от имейлите да спрат да ги активират.

Законът включва имейл, чиято основна цел е реклама или насърчаване на търговски продукт или услуга, включително съдържание на уеб сайт. "Съобщение за транзакция или релация" – имейл, който улеснява договорена транзакция или актуализира клиент в съществуващо бизнес отношение – може да не съдържа невярна или заблуждаваща информация за маршрутизиране, но в противен случай е освободена от повечето от разпоредбите на Акта за CAN-SPAM. За повече информация щракнете върху връзка в секцията Вижте също .

Направете съдържанието подходящо и кратко

Очаквайте че повечето от вашите клиенти и потенциални клиенти имат време и лихва, за да четат само това, което се отнася за тях, стига да стигне до точката бързо. Колкото повече насочвате всяко имейл съобщение към интересите на отделни получатели, толкова по-вероятно е те да отварят, четат и отговарят на вашите съобщения. Функциите за циркулярни документи в Microsoft Office Publisher 2007 могат да ви помогнат да насочвате ефективно съдържание при различните интереси на получателя.

Типовете съдържание, които работят добре в имейл маркетинга, включват:

  • Ежеседмични промоции, отстъпки и други промоционални предложения

  • Покани за събития и семинари

  • Актуализиране на информацията за продукта

  • Информационни бюлетини

Ефективните съобщения за имейл маркетинг включват следните елементи (повечето от които се изискват и от Закона за CAN-SPAM):

  • Ясна, сбита сюжетна линия    Макар че искате получателите да отворят имейл съобщението, не изигравайте трикове и не използвайте трикове. Просто Обещайте истинско предимство или стойност, които можете да изнесете. Актът за CAN-SPAM изисква редът за тема точно да представлява съдържанието на съобщението.

    Можете също да запазите реда за тема под знаците за 50, така че да не се отрязва в папката "Входящи" на получателя и да избегнете препинателните знаци, освен ако не задавате въпрос – губи ценно място. Преди всичко Избягвайте да използвате удивителни знаци. Те са добро пояснение, че съобщението е строго промоционално.

  • Известие, че имейл съобщението ви е реклама или покана    Актът за CAN-SPAM изисква тази бележка да е ясна и забележима и да предоставите възможност на получателите да се премахнат от пощенския списък – метод за избиране.

  • Валиден адрес на подателя    Актът за CAN-SPAM изисква да предоставите уличен адрес. Добра идея е също да предоставите телефонен номер. Все пак искате получателите да се свързват с вас.

  • Опция за отписване    Актът за CAN-SPAM изисква да предоставите имейл адрес за връщане или друг уеб-базиран механизъм за отговор, който позволява на получателите да ви питат да не изпращате бъдещи имейл съобщения до този имейл адрес. Трябва да почитате исканията в рамките на 10 работни дни от получаването на искането за отписване и поне 30 дни след изпращането на имейл съобщението. Нито можете да помогнете на другите да изпратят имейл до адреса на някого, който е избрал.

Предлагане на ясен зов за действие

Изчистете отметката от първия абзац какви действия могат да предприемат получателите. Не ги Правете да превъртате съобщението, за да го намерите, но да го изложите в края, както и в случай, че решат да прочетат цялото съобщение, преди да се произнесат.

Някои опции за обаждане към действие включват следното:

  • Щракнете върху връзка за повече информация.

  • Регистрирайте се, за да получите специално предложение.

  • Посетете уеб страница, за да я квалифицирате (и направете тази страница уместна за конкретната оферта).

  • Изтеглете бюлетин, игра, скрийнсейвър, купон или бяла хартия.

  • Провеждате разговор.

Направете съобщението лично

Колкото по-личен е тонът или гласът, толкова по-добре – напишете съобщението си като че е от човек, а не от нелична институция. Хората искат да изградят връзки с други хора, а не с фирма.

Добавете към личното докосване, като осигурите нещо допълнително, като например информация, свързана с интересите на вашите клиенти във вашата фирма. Например ресторантът може да включва отзиви за вино или рецепти като част от обикновена имейл комуникация. Когато клиентите изпробват тези вина или рецепти у дома, ресторантът изгражда възприятието за своя опит и обогатява отношенията между клиенти и бизнес. Образованието, мотивираните становища, принципните щандове или Хуморът правят бизнеса ви да изглежда по-полезен и човек, но също така и за рисковете, които те носят. Уверете се, че познавате добре аудиторията си и как те вероятно ще реагират.

Бъдете съобразени

Когато изпращате поредица от имейл съобщения, Стремете се да бъдете съобразени с вашите съобщения, в оформлението и по време на изпращането. Тази съгласуваност поддържа схващането, че вашият бизнес е надежден, организиран и утвърден.

Изпратете поредица от имейл съобщения по едно и също време всеки ден, седмица и месец. Ако вашите съобщения са насочени към други фирми (или хора по тяхна работа), изпратете ги, за да могат да бъдат прочетени по време на работната седмица, но не и в понеделник сутрин (не изпращайте съобщенията си между петък обяд и понеделник по обед). Ако вашите съобщения са насочени към потребители у дома, изпратете ги, за да могат потребителите да виждат вашите съобщения в почивните дни.

Ако пощенските съобщения не са достатъчно чести, клиентите ще забравят бизнеса ви. Започнете, като изпробвате график за ежеседмични имейли и отидете оттам. Но ако имате съмнение, е по-добре да изпращате твърде рядко, отколкото твърде често.

Внимателно форматиране на съобщението

Ако създавате имейл съобщение от печатна публикация, е възможно той да е твърде широк и да принудите получателя да превърта хоризонтално. Освен това, колкото повече трябва да превъртате получателите, толкова по-слабо вероятно е да виждат цялото ви съобщение. Дори ако изберете публикация, която е предназначена за имейл съобщения, прегледайте съобщението, за да проверите оформлението и размера, така че да можете да направите необходимите промени в текста, графиките и оформлението, преди да ги изпратите.

Как да променя размера на страницата?

  1. В раздела проектиране на страница щракнете върху иконата за стартиране на диалогов прозорец до абзац.

  2. Под оформлениеизберете имейл.

  3. Под страницапроменете измерванията за ширина и височина.

Някои от шрифтовете, които използвате в отпечатаната публикация, може да не са лесни за четене онлайн. Обмислете дали да не използвате уеб шрифт или шрифтов набор, който е предназначен за четене на екрана, особено за потребителите, които може да имат екрани с различни размери и резолюции. За списък на уеб шрифтовете и шрифтовите схеми в Microsoft Office Publisher вижте прилагане на шрифтов набор.

Помислете и за възможностите за имейл на вашата аудитория. Ако са в широколентови или корпоративни мрежи, не е необходимо да чакат много, за да изтеглят файлове, богати на графики. Тъй като имейл съобщение с много графики и цветово форматиране ще изисква доста голям размер на файла, може да се наложи получателите с по-бавни връзки много време, за да изтеглите или отворите съобщението. Тези получатели имат много по-голяма вероятност да решат, че вашето съобщение не заслужава чакане.

Изпробвайте съобщението, преди да го изпратите

Преди да изпратите имейл до голям списък с получатели, се уверете, че сте проверили имейл съобщението, съдържанието му и всички механизми, които сте настроили за проследяване и отговор, включително хипервръзки в основния текст на съобщението. Започнете с визуализирането на съобщението. Тъй като някои проблеми може да не се показват в предварителния преглед на браузъра, изпратете съобщението си до себе си, за да потвърдите размера на файла и окончателното форматиране. Най-добре е да помолите няколко други да изпробват съобщението и да ви дадат обратна връзка. Можете да научите повече за това, което може да сте пренебрегвали, ако можете да наблюдавате безпристрастни тестери, докато те отварят, четат и отговарят на съобщението.

Изграждане на доверието на клиентите

Създаването на успешна програма за имейл маркетинг е списък с клиенти и потенциални клиенти, които се интересуват достатъчно от вашите предложения, бизнес или бранш, за да получат имейл за тях.

Когато питате клиенти и потенциални клиенти, ако искат да получат съобщения от вашата фирма, вие ги молите да ви вярват. Направете всичко, което можете, за да печелите и да задържите доверието си, като зададете очакванията и ясно комуникирате. Направете това и създайте верни следвания. Лоялност е най-добрият начин за внасяне на бизнес.

Да се откажете или да се включите?

Хората получават имейл по два основни метода: по желание или по заявка.

  • Изненада!  — Отказване    Ако не е дадено имейл съобщение от някого, когото познавате, вероятно ще имате предвид неочаквани или нежелани съобщения за нежелана поща. Нужен ви е начин да поискате да бъдете премахнати от или да се откажете от допълнителни пощенски съобщения. За да се откажете от имейла, е нежелано имейл съобщение, което предоставя на получателите възможност да се премахнат от допълнителни пощенски съобщения.

    Отписването на имейл обикновено (но не винаги) е дискомфорт. Пример за евентуално законно отказване от имейл е нежелано съобщение за предстоящо събитие, което е подходящо за участниците в предишен семинар, който сте хоствали. Има голяма вероятност те да се интересуват. И все пак има по-добър начин.

  • Помолих за това!  – Включване    Вместо да изпращате непоръчан имейл до присъстващите на семинара от миналата година, би било по-добре да ги попитате в семинара, за да им дадете имейл адреси, ако искат да бъдат уведомявани за предстоящи събития. Тези, които са избрали да бъдат уведомявани, са се включили, ви дават разрешение да изпращате до тях и да ви казват вида информация, която искат да получат. Този списък с предварително обучени абонати гарантира, че не можете да губите съобщения за клиенти, които не са заинтересовани. Това означава, че имате златна възможност да продължите изграждането на релация.

Указания за включване

За да създадете връзка с клиенти и потенциални клиенти, искате да избегнете неприятни изненади.

Задайте ясни очаквания във всяка стъпка, през която вашите клиенти трябва да преминат, за да се включат. Този процес може да бъде най-важната част от вашите усилия за маркетинг по имейл. Следвайте тези указания, за да поправите доверието на клиентите си във вашата почтеност:

  • Предлагаме няколко начина за абонамент    Помолете за имейл адреси във всеки контакт (брояч на услуги, касов регистър, уеб сайт, каталог, бюлетин, телефонни обаждания). Например на всяка страница от вашия уеб сайт, включвате съкратен формуляр за абонамент, връзка към страница за абонамент или видна графика, която насърчава посетителите да се абонират.

  • Посочвате ясно от какво имате нужда тяхната лична информация    Изграждането на доверието започва оттук и трябва да се доверите на клиентите си, за да спечелят тяхната лоялност и бизнес. Кажете им, че не продавате или споделяте пощенския си списък (и се уверете, че нямате). Извършете своята политика за поверителност (в печат или в уеб) близо до момента, в който се абонирате, и направете по-лесно изпращането или задаването на въпроси за тях.

  • Обяснете ползата от абонирането    Дайте на клиентите си добра причина да се абонирате. Какво представлява това за тях? Ще получат ли информация за продажбите, преди да започнат? Получавате безплатна доставка при първата си покупка? Получавате специални предложения, актуализации за нови и предстоящи продукти или съвети за продукта?

  • Предоставяне на стимули    Дайте на абонатите купон или отстъпка. Въведете ги в чертеж за нов продукт. Предлагаме безплатна доставка при следваща покупка.

  • Позволете на абонатите да ви кажат колко често искат да получават имейл съобщения    Ако не можете да решите правилната честота, нека ви кажат, и се уверете, че сте следвали това.

  • Помолете абонатите да въведат своите имейл адреси два пъти    Хората често правят грешки при въвеждане. Уверете се, че те проверяват имейл адреса, който ви дават.

  • Използвайте двойна регистрация за включване    Ако е възможно хората да могат да се добавят към пощенския ви списък по невнимание или че хората могат да подадат нечие друго име, помолете ги да потвърдят представянето си. Ако искате заинтересовани лица да потвърдят риска от тях, безпокойте тези с маргинален интерес и то потвърждава, че всеки в пощенския ви списък наистина иска да получи вашите имейл съобщения. Двойното включване прави опитите да се гарантира, че не изпращате нежелани имейл съобщения, които могат да повредят репутацията на вашата фирма.

  • Благодари на потребителите за абонамента    Веднага. Опишете какво са се записали, за да получат и колко често и как да ги премахнете от списъка.

  • Направете неабонирането толкова лесно, колкото абонирането    Можете да позволите на абонатите да използват формуляра за абонамент, за да се премахнат от вашия имейл списък.

  • Напомняне за потребителите, които са се абонирали    Във всяко изпратено от вас съобщение включете заглавие, което ви благодари за абонамента.

  • Проследяване на всеки абонат    Независимо дали го проследявате в система за управление на клиенти, база данни, електронна таблица или отпечатан списък, имайте тази информация с данните на клиентите си. Ако абонати по-късно забравят, че са се абонирали и се оплакват, че получават непоискан имейл от вас, искате да можете да цитирате датата и начина, по който са се абонирали. (В писмена форма? Във уеб формуляр? В имейл?) И трябва да го предложите благосклонно, за да ги премахнете от вашия списък за абонаменти.

  • Бъдете отзивчиви    Отговаряйте на запитвания, заявки и жалби толкова бързо, колкото отговаряте на поръчките. Отново се фокусирате върху изграждането на доверие, за да получите лоялност и бизнес клиенти.

Нуждаете ли се от още помощ?

Искате ли още опции?

Разгледайте ползите от абонамента, прегледайте курсовете за обучение, научете как да защитите устройството си и още.

Общностите ви помагат да задавате и отговаряте на въпроси, да давате обратна връзка и да получавате информация от експерти с богати знания.

Беше ли полезна тази информация?

Доколко сте доволни от качеството на езика?
Какво е повлияло на вашия потребителски опит?
Като натиснете „Подаване“, вашата обратна връзка ще се използва за подобряване на продуктите и услугите на Microsoft. Вашият ИТ администратор ще може да събира тези данни. Декларация за поверителност.

Благодарим ви за обратната връзка!

×